ЧЕСТИТА И УСПЕШНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА!

За поредна година дворът на любимата гимназията се изпълни с озарените лица на ученици, родители и учители.

В празничния 15. септември официални гости в езикова гимназия бяха кметът на община Ловеч Корнелия Маринова,  Ловчанският митрополит Гавриил, народните представители Красимир Вълчев и Искрен Арабаджиев, Виктор Стойчев, областен управител, д-р Иваничка Буровска – началник на РУО, Мария Стоянова – председател на обществения съвет, Страцимир Петков – председател на УС на фондация „За ловешката гимназия“, Емилия Христова – проектант на проекта на новото крило, и Берндт Буххолц от посолството на Германия в България.

В своето приветствие директорът Радослав Хитов подчерта за пореден път колко е важно единството между учители, ученици и родители, за да го има „този особен дух на езикова гимназия“, както го определи депутатът Красимир Вълчев, който е председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание и който в поздравителната си реч подчерта, че макар 15 септември да не е официален празник, той е много по-празничен от много други дни.

По време на тържеството бяха представени и новите учители в Езиковата гимназия.

Ловчанският митрополит Гавриил благослови множеството и поръси със светена вода. Тържеството завърши с прерязване на лентата на новото учебно крило. Новите класни стаи са на стойност над 1,4 милиона лева, осигурени по програма на Министерството на образованието и науката.