РЕЧИ И ДЕБАТИ – ПОРЕДНО ОТЛИЧИЕ

Във времето от 13-14 ноември 2021 г. отборът ни по Речи и дебати на Английски език се справи безупречно, участвайки за пореден път на онлайн състезание от Фондация БЕСТ.

Отборът към Езиковата гимназия в Ловеч имаше 17 участника, 14 от които от нашето училище и 3 от други училища (Математическата гимназия в Кюстендил и Гимназията в Севлиево), така като ситуацията позволява и други ученици да се състезават за нашият отбор. Участниците ни се състезаваха и в 2 възрастови групи и от всички, 15 се класираха за Националното състезание през Април.

Ученическите лидери – Ива Петрова и Вирджиния Петкова от 10 Д клас, треньорите Тереза Тодорова от 12 Г и американеца Уилям Андриола, както и някои от дългогодишните ни участици, помагаха с подготовката за състезанието.

Постижения имаме във всички категории, като най- големи са тези в дебатите, така като всички от отборите ни се класираха за Националното. Отборът на Виктория Веселинова (12Г), Ани Ковачева (Кюстендил) и Габриела Стефанова (Севлиево) спечелиха 1. място в категорията за напреднали и Ани взе наградата за най- добър говорител. Останалите отбори – Тереза Тодорова, Вирджиния Петкова и Цветелина Димовска (10В), Михаела Маринова (11А), Йоанна Станимирова (11Г) и Боряна Джамбазова (9Е) от напредналите, както и отбора на по-малките- Радослав Радионов (9Е), Петя Цветкова (8Г) и Кремена Цецова (8Г) също се представиха много добре.

Продължаваме с категорията Реч, написана по житейски проблем. Имахме 3 Участници – Ани, Вирджиния и Боряна, като Ани взе първо място за пореден път, а Вирджиния бе на трето.

Относно четенето на Поезия, интерпретации правеха Емона Цонева (12В), Томислава Александрова (Севлиево) и Ива Петрова, като Ива взе шесто място в категогията на напредналите. Същите тези участици и Вирджиния интерпретираха и Прози, като Ива и Вирджиния бяха на полуфинал. И на последно място, но не и по важност, имахме две двойки, участващи в категорията Дуо – едно в категорията на малките – Петя и Невелина Николова (8г) и Тереза Тодорова (12Г) и Никол Метева (11Г), като дуото на Петя и Невелина бе на полуфинал, а това на Тереза и Никол взе трето място.

Доволни сме от резултатите си и с нетърпение очакваме второто състезание през февруари 2022!