Пореден успех за Езикова гимназия

На 09.02.2024 в ПЕГ „Екзарх Йосиф I” – Ловеч се проведе училищният кръг на олимпиадата по немски език, която се организира на всеки две години от Гьоте-институт – културния институт на Федерална република Германия.
На училищно ниво взеха участие общо 16 ученици от 9. , 10. и 11. клас, изучаващи немски като първи чужд език. За участие в националния кръг беше класирана ученичката Ирина Луканова от 9. а клас с кл. ръководител П. Пеев. Заслуга за това голямо постижение имат нейният учител в 8. клас Ив. Генов, който запалва интереса и към немския език, а също така и настоящият и преподавател по немски в 9. клас – Г. Шанкова.
Благодарим и на родителите на Ирина, които са подкрепили нейното желание за усвояване на този труден език и са избрали Езиковата в Ловеч.
Успехът е наистина огромен, тъй като в тази олимпиада на ниво В2 взеха участие над 500 ученици от 37 училища в цялата страна, които показаха както добро владеене на езика, така и висок състезателен дух. Класирани за националния кръг, който ще се проведе на 23.03.2024 в сградата на Гьоте-институт в София, са само 15 ученици. От тях ще бъде излъчен един победител, който ще получи възможността да участва във финала на международната олимпиада по немски език, насрочен за месец юли 2024 в град Гьотинген. Пожелаваме успех на нашето момиче!