ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ПРЕДСТАВИ КАК РАБОТИ ЧАТ ПРИЛОЖЕНИЕТО КЪМ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ ЗА ДЕЦА 116 111 ПРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ПЕГ „ЕКЗАРХ ЙОСИФ I“

Как работи чат приложението към Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето дискутираха ученици от осми и девети клас със заместник-председателя на ДАЗД Ивайла Касърова и Георги Иванов, психолог и държавен експерт в Агенцията. Учениците имаха редица въпроси, както за функционирането на чат приложението, така и за теми като агресията между децата и онлайн тормоза. Как да реагират при провокация и проява на агресия и могат ли да потърсят консултантите на Линията и чат приложението към нея по всякакви теми, бяха най-честите въпроси.

„Националната телефонна линия за деца на Държавната агенция за закрила на детето работи денонощно, седем дни в седмицата, напълно безплатно и анонимно. Чат приложение за разговор и консултация с деца към НТЛД 116 111 е активен всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 часа. В този интервал от време експерти от Държавната агенция за закрила на детето са на разположение, за да отговорят на въпросите на децата. Чатът е достъпен за всяко дете през официалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД – 116111.bg. Както и при обаждане на Националната телефонна линия за деца, така и при свързване в чат приложението, разговора е анонимен и напълно безплатен“, подчерта Ивайла Касърова, заместник-председател на ДАЗД.