СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО

Група ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ се включи в Световния ден на ходенето, който се отбеляза на 3 октомври на алеята „Баш бунар“ в Ловеч.

Маршрутът за участниците в празника беше от началото на алеята до местността „Трай Дянко“ и обратно – до детската площадка. На всички участници бяха раздадени талони и всеки, изминал определения маршрут, участва в томбола с награди. 

Целта на събитието е да се популяризира здравословният начин на живот чрез системно ходене, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време, и не изисква финансови средства. 

Българската федерация по спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, организира за 29-ти пореден път Световен ден на ходенето. Той е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2021-2024“ на Федерацията. Това е спортно събитие от календара на Световната асоциация „Спорт за всички“ /TAFISA/, която стартира Ден на ходенето през 1991 г.