ПЕГ „ЕКЗАРХ ЙОСИФ I“ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА

На 24 септември учениците от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, отбелязаха Европейският ден на спорта в училище –една от най-масовите инициативи.

Денят започна с физзарядка на открито. Раздвижени и освежени учениците влязоха в класните стаи. Денят продължи с игри на открито, като с много емоции и страст децата изразиха своето позитивно отношение към спорта и грижата за здравето като основен източник на просперитет и благоденствие! Редовната физическа активност е гаранция за силна имунна система. В ситуацията на COVID-19 е изключително важно да работим за укрепване на физическото и психично здраве на учениците.

Какво е Европейски ден на спорта в училище? Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Европейски ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.