ПЕГ „Екзарх Йосиф I“-гр. Ловеч получи за втори път званието LabelFrancÉducation – Звание за гимназиите с най-високо ниво на преподаване на френски език в България присъждано от Френското външно министерство.

Стартирало през 2012 г., LabelFrancÉducation е звание давано на училищата в чужбина, които участват в разпространяването на влиянието на френския език и култура, като част от националното им образование,. Признават се и се ценят усилията на учебните заведения, публични или частни, които предлагат на своите ученици усилено изучаване на езика и преподаване на предмети на френски език, което им дава възможност да открият многообразието на езика. Също така има за цел да насърчи ученици и родители към едно билингвално франкофонско обучение в чужбина, на високо ниво и с много добри постижения.

Това звание за качество се присъжда от френското министерство на външните работи, след като се произнесе междуведомствена консултативна комисия, съставена от представители на френското министерство на външните работи, министерството на образованието на Франция, на Агенцията за обучение на френски език в чужбина и френската светска мисия.

LabelFranceEducation 2023_Lettre félicitation Directeur Lycée de LOVETCH_25 09 2023