ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч – с актуализирана информация в немския сайт pasch-net.de

PASCH е световна мрежа на училищата, в които интензивно се изучава немски език и се провеждат изпити за езиковите сертификати DSD I и DSD II, подготовката за които е безплатна за учениците.

Международната програма PASCH (на български: „училища – партньори за бъдещето“) възниква в Германия през 2008 година по инициатива на тогавашния външен министър на Германия и по-късно президент на страната Франк Валтер Щаинмайер. Целта на програмата е да свърже ученици и преподаватели от целия свят и да подпомага обучението по немски език чрез организиране на международни проекти, обучителни семинари, ученически обмени, изпращане на немски учители.

Повече от 2000 са PASCH-училищата в света. Финансирането на различните pasch-инициативи се осъществява чрез министерството на външните работи на Германия. Ловешката Езикова, първата държавна езикова гимназия в България с преподаване на немски език , e включена в тази програма още през 2009 година. Сега на сайта може да се прочете актуализарана информация за училището.

 

https://www.pasch-net.de/de/pasch-schulen/schulportraets/europa/bgr/fremdsprachengymnasium-exarch-.html