Отбор по речи и дебати на английски език

​ На 10-ти и 11-ти февруари се състоя едно изключително важно за отбора събитие, а именно Пролетният турнамент  за Западна България. Възпитаниците на нашата Езикова се състезаваха и повече от достойно представиха град Ловеч, като взеха цели четири награди и заслужено получиха възможността да покажат способноститер си на Националния турнаментпрез април!

​Талантливите ни участници дадоха най-доброто от себе си като се състезаваха с ученици от целия западен край на страната в категориите дебати, оратория, проза, поезия и дуо.

​В напрегнатата надпревара взеха участие два отбора по дебати, които смело се впуснаха в задълбочени спорове. Кремена Цецова от 10Г клас, Вирджиния Петкова от 12Д, Борис Топалов от 10Д и Стефания Стоименова от 9Д с общи услилия успяха да се класират на трето място от цели 24 отбора! Техният труд беше възнаграден – Вирджиния и Кремена спечелиха първо и трето място за най-добър дебатьор! Представители на втория ни отбор бяха Никол Проданова от 9Д клас и Антон Петров от  12А, които бяха не по-малко смели и умело се впуснаха в надпреварата.

​Освен в категорията „Дебати“ Вирджиния и Борис показаха своите умения да се отстояват чрез написаните и представени от тях ораторски речи. Безупречното представяне на Вирджиния заслужи първото място!

​Александра Бакарджиева от 10Д клас и Мария Стефанова от 10В разкриха вдъхновяващи, заинтригуващи и разтърсващи истории, представени брилянтно чрез тяхната проза, а артистичните София Босилкова и Петя Цветкова от 10Г клас представиха своето дуо, като спечелиха 6-то за оригиналната си интерпретация!

​Петя показа своята емоционалност в категорията „Поезия“ и се класира на полуфинали.

​Турнаментът беше изпълнен с безброй позитивни емоции и незабравими преживявания! За това кратко време участниците от различните отбори се запознаха и създадоха прекрасни приятелства по между си. Всички осъвършенстваха уменията си, научиха нови неща и най-важното – забавляваха се!