НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „РЕЧ И ДЕБАТИ“

От 15 до 17 април отборът по речи и дебати на английски език към нашето училище взе участие в присъственото национално състезание, което се проведе в Благоевград.

В състезанието участваха 10. Ученици. Американецът Уилям Андриола, учениците Ива Петрова и Вирджиния Петкова (10 Д), Никол Метева (11 Г), Емона Цонева и Ива Алексиева (12 В), Цветомир Маринов и Тереза Тодорова (12 Г) участваха в подготовката на състезателите.

В категория дебати училището ни представиха Кремена Цецова и Петя Цветкова (8 Г), Вирджиния Петкова и Тереза Тодорова. В категорията оригинална ораторска реч взеха участие Михаела Маринова (11 А) и Вирджиния Петкова. Двете участнички се класираха на полуфинали.

В категорията на проза участваха Виктория Веселинова (12 Г) и Никол Метева, като Виктория се класира на полуфинали, а поезия беше представена от Ива Петрова. Имахме и четирима представители в категорията дуо – Невелина Николова и Петя Цветкова, Емона Цонева и Тереза Тодорова.

Щастливи сме, че последното ни състезание за годината беше присъствено. Гордеем се с успехите си през цялата година и очакваме следващото състезание през идната година. Благодарни сме на господин Хитов и госпожа Зарчева за подкрепата!