ДОБРОТО Е ВЪВ ВСЕКИ ОТ НАС

Семейството на ПЕГ “ Екзарх Йосиф 1″ отново направи добро…

Ден след фаталното земетресение в Турция, по инициатива на Ученическият съвет при ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ започна кампания в помощ на пострадалите в южната ни съседка. В продължение на седмица и половина, ученици, учители и родители се присъединиха в събирането на средства в името на доброто дело. Група ученици стриктно и прилежно събираха и пакетираха кашони пълни не само с дарения, а и с доброта и надежда.

Даренията достигат обща стойност от 7500-8000 лв. и се състоят от: 15 бр. походни легла; 28 бр. вентилаторни печки за отопление; 96 бр. олекотени завивки, одеяла и спални чували; 5 бр. палатки; 1 кашон чорапи и бельо; 18 чифта чисто нови обувки; 8 кашона памперси за всякаква възраст; 7 бр. възглавници с калъфки 1 кашон шампоани и душ гелове (около 40/50 бр.); 2 кашона четки и пасти за зъби; 1 кашон твърд и течен сапун; 1 стек течен сапун; 12 литра дезинфектант; 5 кашона дамски превръзки; 6 кашона мокри кърпи; 1 кашон с бебешки продукти; 1 чувал кухненска хартия; 1 кашон чаршафи; 2 кашона хавлиени кърпи; 6 чувала тоалетна хартия; 9 кашона дрехи и якета, детски, бебешки и за възрастни; 1 кашон детски играчки; разклонители, фенер, лейкопласт и памук.

В събота сутринта /25.02.2023 г./ група от 4 ученика, директорът на гимназията и двама помощници дружно натовариха събраните средства в бус, който беше изпратен към Одрин, където ще разпределят даренията по кашони и ще бъдат разпространени по засегнатите райони.