ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИ В ПЕГ „ЕКЗАРХ ЙОСИФ I“-ЛОВЕЧ

Тържествен акт за връчване на дипломите се състоя в училищния двор на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч на 14 юни 2021 г. Общо 177 зрелостници, обучавали се в 7 паралелки в известната Езикова гимназия получиха важния документ, като първи бяха отличниците.

Официални гости на тържеството бяха Ловчански митрополит Гавриил, г-жа Корнелия Маринова-кмет на община Ловеч, началник на  РУО- Ловеч г- н Еленко Начев.

Първенец на випуска е Ан-Никол Валериева Мартинчева (отличен успех 6.00), която още преди две години беше обявена за най-добрата ученичка в България по испански език като втори чужд език. Наградени с грамоти бяха още 27 души за постигнати високи резултати. Ан-Никол Валериева Мартинчева получи от кмета на Ловеч Корнелия Маринова значката на общината, специален поздравителен адрес и Почетен плакет с надпис „Тук всеки се връща“.

Директорът Радослав Хитов поздрави учениците с думите: „Явили сте се на 358 човекоматури, поздравления за високите резултати, защото имате среден успех 5.47. Независимо какво се случва, вие продължавате традициите на първите възпитаници на Американския колеж“.

„Господ да благослови вашия живот и да намерите вашия индивидуален и най-праведен път, пожела Ловчанският митрополит Гавриил, който беше придружен от свещеноиконом Любомир Казашки.

Към учениците се обърна и Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч: „Средният успех на випуска по български език е 5.29, така че сте традиционно на първо място в областта“. Той благодари на учениците за усилията, които са положили да учат в електронна среда.

Участниците в ученическата пиеса „Вчера“ пък предадоха символичния театрален огън на следващия випуск.