Програма „Еразъм+“

CALENDAR 2022 ЕРАЗЪМ +

 

ПРОЦЕДУРА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ЕРАЗЪМ +

Процедура за подбор на кандидати-1

КРИТЕРИИ – ученици

КРИТЕРИИ- учители-1

ФОРМУЛЯР ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ – ученици

ФОРМУЛЯР ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ – учители-1

Декларация-наказателна-отговорност

/Критериите за подбор са приети на ПС № 1/06.10.2021 г.

 

 

 

 

 

 

 

От 28 до 30 септември, в театралната зала „Америка за България“ на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ – гр. Ловеч за пръв път се проведе виртуална мобилност по проект „Предприемачеството е важно“, чийто координатор е нашата гимназия. Проектът е съфинансиран от ЕС по програма „Еразъм+“ и ще приключи през май 2022 г.Неговата основна задача е да развие предприемаческите умения на учениците от шесте средни училища от България, Австрия, Гърция, Италия, Румъния и Португалия. Крайната цел на това стратегическо партньорство е да съдейства за развитието на нишовия туризъм в съответните региони с помощта на виртуалната и добавената реалност.

Домакин на тази международна среща беше партньорското училище от Виена, което успя да грабне вниманието ни с изключително интересните и информативни работилници. Така например, имахме възможността да споделим опита на трима млади предприемачи, работещи в тематично-подбрани области: екскурзовод на туристически обиколки с виртуална и добавена реалност, специалист в изготвянето на продукти с добавена реалност и собственик на традиционно виенско кафене.

Благодарение на най-новата ни придобивка – мултимедия и лаптоп – закупени с бюджетните средства за индивидуалната подкрепа на тази мобилност, както и на другата налична техника, над 60 ученици и учители от Езиковата имаха шанса да участват интерактивно, като непрекъснато задаваха въпроси на презентаторите.

Проектният екип към гимназията изказва огромна благодарност на всички участници в тези виртуални събития за проявената инициативност.

 

 

Здравейте, Езиковци!

Имаме удоволствието да ви зарадваме с най-новата си придобивка – мултимедия и лаптоп! Средствата за тяхното закупуване са предоставени от бюджета за индивидуална подкрепа на текущия проект „Предприемачеството е важно“, чийто координатор е нашата гимназия. Проектът е съфинансиран от ЕС по програма „Еразъм+“ и ще приключи през май 2022 г.. С помощта на тази техника, както и на наличните технологични средства, в периода от 28 до 30 септември ще се осъществи първата по рода си виртуална мобилност в историята на любимата ни гимназия. В събитието ще участват над 60 ученици и учители от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, а мястото, в което ще се реализират онлайн събитията е театралната зала „Америка за България“. Домакин на срещата е партньорското ни училище от Виена – Австрия, като във виртуалните дейности ще се включат и другите партньорски организации от Италия, Гърция, Румъния и Италия. Очаквайте и други вълнуващи събития по темата в най-скоро време!

Поздрави,

Проектният екип

 

 

Описание на проекта на БГ  

Dissemination – FACT

Bulgarian Pupils’ Erasmus+ Experiences

Social Inclusion – Bulgaria

LP-Europass-Nevena Dankova

                                                                                 BEST_Erasmus+

https://drive.google.com/file/d/1bgOywTO-nFyeDBq2xSpyxN1WH-q93s-E/view?usp=drive_web

https://drive.google.com/file/d/1Bc5gwDTzBvO05i3OOep2FfPcxbdwnLxJ/view?usp=drive_web

https://drive.google.com/file/d/18wJGx677t5vuE7kbtM7eqEXlnkCKlOO5/view?usp=drive_web

https://drive.google.com/file/d/17sYtcVFizNi4M6IR8ECYDIDVtEJyVnx-/view?usp=drive_web

 

 

 

Европейско финансиране получава проект в образователната сфера на ПЕГ ”Екзарх Йосиф Първи” Ловеч.

Утвърденият проект на Езиковата гимназия е по програма „Еразъм+”, като кандидатурата е получила оценка за качество 90 точки при максимални 100.

https://www.lovech.bg/bg/novini/dva-proekta-ot-lovech-poluchavat-evropeysko-finansirane-po-erazam

 

 

 


П Р О Е К Т И

 

 

  • Проект „ДЕБАТИ И КРЕАТИВЕН ТЕАТЪР“

http://joesc0.wixsite.com/facterasmusplus

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2014-1-BG01-KA201-001396

 

 

 

 

  • Проект „РЕШЕНИЕ“

РАЗПРОСТРАНЕНИЕ 

ВЪЗДЕЙСТВИЕ, КД1

Брошура2

ПОКАНА-семинар

 

 

 

 

  • Проект „ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“